Sicar cat, programa d'atenció integral a víctimes del tràfic d'éssers humans, ha atès durant el primer semestre del 2018 un total de 29 persones víctimes de tràfic d'éssers humans, que, alhora, són sol·licitants de protecció internacional: 24 dones i 5 menors d'edat. El 48% de les persones a les quals s'ha donat resposta provenen de Nigèria, mentre que la segona nacionalitat més significativa ha estat la colombiana, amb un 17%, seguida de la ghanesa i la veneçolana, un 7%. La franja d'edat majoritària és de més de 30 anys. El principal motiu de persecució que ha motivat les sol·licituds de protecció internacional ha estat el gènere. A més, tres dones van formular la seva sol·licitud de protecció internacional en frontera, concretament a l'aeroport Barcelona-El Prat.
Segons Sicar cat (de les religioses Adoratrius), "l'Estat ha de garantir la interconnexió existent entre el tràfic d'éssers humans i el dret d'asil que permet que aquelles persones, en la seva majoria dones, que han estat víctimes de tràfic d'éssers humans i que, alhora necessiten protecció internacional, puguin exercir el seu dret a obtenir-la de manera efectiva".
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció, 
POLÍTICA
Joan Tardà: “Junqueras és el millor producte que té ERC. És el que millors prestacions ofereix”
L'exdiputat d'ERC al congrés veu fonamental que el partit faci una integració política i nacional del 35% de la població activa d'origen migrant per avançar en el referèndum d'autodeterminació
16 desembre 2024
Redacció,