A casa nostra, 1 de cada 3 nens i nenes està en una situació de vulnerabilitat social. La pobresa infantil és una pobresa propera, de quilòmetre zero, però malauradament molt poc visible per a la majoria de la societat. El projecte Invulnerables pretén posar el focus sobre la pobresa infantil a casa nostra per donar a conèixer aquesta situació i fomentar la participació de la societat. Invulnerables és una iniciativa impulsada per la Fundació Convent de Santa Clara i Mensajeros de la Paz, amb el Padre Ángel, i amb la col·laboració de l’Obra Social ”la Caixa”. En declaracions a Ràdio Estel, una de les impulsores de la iniciativa, Sor Lucía Caram, ha demanat que “els governs incloguin la pobresa infantil en els seus plans”. A més, ha recordat que “Espanya la pobresa té rostre infantil”, i ha afegit “que els nens no voten, però tenen veu i pateixen”. D’aquesta preocupació arriba un any més Invulnerables, amb el lema contra la pobresa infantil, “Amb tu som més forts”.
#Invulnerables proposa lluitar contra la pobresa infantil a través de dues vies. D’una banda, fent una aportació econòmica en aquesta pàgina web www.somosinvulnerables.org o d’altra banda, implicant-se en accions de divulgació per fer que aquesta qüestió adquireixi una rellevància social que correspongui als elevats índexs de pobresa infantil. Pots fer servir el #invulnerables per fer difusió de la campanya a les teves xarxes socials. Els ingressos que es recaptin gràcies a #Invulnerables es destinaran a fer front a la pobresa infantil d’una manera integral.
I aquest matí al programa A Primera Hora també hem conegut la tasca de la Fundació Adsis, una entitat sense ànim de lucre que, des de fa més de 50 anys, treballa per brindar oportunitats a persones que es troben en situacions de vulnerabilitats. Per a més informació https://www.fundacionadsis.org/ca
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ
Més actualitat
Sense categoria
SOCIETAT
Cristina González, advocada: “Els menors obren diferents perfils a les xarxes socials per esquivar els controls parentals”
Segons la normativa europea, l’edat mínima per tenir un compte a les xarxes socials és els 16 anys, però molts menors se salten aquest límit per obrir-se els seus perfils
2 gener 2025
Redacció,