El terrorisme a Europa segueix sent una amenaça, com es va veure amb el recent atemptat de Londres la semana passada. Amb motiu d'aquest fet, han participat en el programa El Mirador Mohamed Sahid, representant de la Societat d’Amics de Palestina, Tica Font directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, i Jordi Verdaguer, president de Barcelona per Síria. Said ha dit que "el problema principal amb l’atemptat de Londres és que l’autor dels atacs era un terrorista anglès que es va convertir a l’Islam, i aquest és un fet molt habitual a la societat d’avui dia”. Verdaguer, per la seva banda, ha afegit que "els atemptats es produeixen per l’intent de desestabilitzar l’estructura dels governs europeus”.
Segons la directora de L’Institut Català per la Pau, “no està gens clar que el que es va produir a Londres fos un atemptat”, ja que va ser fruit de la desestabilització i els desequilibris de la persona, d’una crisi interna que l’afecta i que en un moment determinat el fa esclatar. Durant el programa, s’ha plantejat, com a interrogant, si una persona és capaç de fer un acte com el que va fer aquest ciutadà britànic que s'havia convertit a l’islam. Font creu que "una persona, per fer un atemptat, no pot actuar sola, ja que necessita una organització al darrere que li faciliti les armes i la logística”. Aquesta mateixa posició és la que defensa el representsnt palestí: “Actualment una persona pot llogar un cotxe per 150 euros i fer el que vulgui en qualsevol carrer”.
Al final del programa, s’ha plantejat la possibilitat que alguns conflictes que hi ha al món arribin al final. Malgrat això, s’ha dit que és possible, però que s’ha de ser realista. Font només veu una manera per acabar amb la guerra: "que la gent no hi pensi en fer mal a altres". El president de Barcelona per Síria ha estat molt contundent amb aquest fet, i reconeix que "una guerra només es pot solucionar amb la pau mundial, cosa que demostra que és molt difícil que s'acabin tots els conflictes”.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador corresponent a aquest dimecres 29 de març.
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció,