El Dia Internacional dels Drets Humans, data commemorativa de l’aniversari de la Declaració Universal, ha estat aquest dimarts el gran motiu perquè el programa A primera hora de Ràdio Estel hagi compartit uns minuts amb la presidenta de l’Associació de les Nacions Unides a Espanya, Eulalia Pascual. L'entitat és l'organitzadora de l’acte de commemoració, que es va celebrar dilluns passat a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona presidit per Alfred Bosch, conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat. Eulàlia Pascual ha comentat que “la Declaració Universal dels Drets Humans ha estat considerada moltes vegades la consciència moral de la humanitat i, encara que es una declaració de mínims, no hem aconseguit ni tan sols complir-los”.
Pascual ha remarcat que “estem parlant dels drets que qualsevol persona hauria de tenir per tenir una vida digna”. Pel que fa a l’actualitat social en referència a la vulneració de drets humans fonamentals, Eulàlia Pascual ha lamentat que “es vulneren tots els drets, cosa que és una catàstrofe”. En aquesta línia, ha argumentat que “un dels principals esculls que trobem és que la gent desconeix els seus propis drets" i que, "quan una persona no coneix els seus drets, no pot defensar ni els seus ni els de la persona que té al costat, com tampoc reclamar-los”.
D’altra banda, sobre l’acte públic en què es llegeixen els articles de la Declaració Universal a càrrec de personalitats de la música com Pep Sala, Quimi Portet o la Locomotora Negra, entre d’altres, Eulàlia Pascual ha explicat que “s’organitza cada any des de l’Associació de les Nacions Unides a Espanya" i que "sempre es fa la lectura a càrrec de col·lectius diferents". La presidenta de l'organisme ha assegurat que li fa "il·lusió que siguin músics, perquè es vol destacar, d'alguna manera, la importància que tenen la música i els músics en la defensa dels drets humans”. Pascual ha recordat finalment que “artistes com Valtonyc o Pablo Hasel han patit, aquí, la repressió per allò que han cantat”.
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.
Més actualitat
Sense categoria
SOCIETAT
Cristina González, advocada: “Els menors obren diferents perfils a les xarxes socials per esquivar els controls parentals”
Segons la normativa europea, l’edat mínima per tenir un compte a les xarxes socials és els 16 anys, però molts menors se salten aquest límit per obrir-se els seus perfils
2 gener 2025
Redacció,