En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

“Una criatura abans dels 3 anys no n’ha de fer res, d’una pantalla”

Les tauletes i els mòbils cada vegada es fan més presents en el nostre dia a dia, i inevitablement també en la vida dels nostres…

19 juny 2019

Comparteix
Les tauletes i els mòbils cada vegada es fan més presents en el nostre dia a dia, i inevitablement també en la vida dels nostres nens. Molts pares han trobat en els dispositius mòbils un aliat especial per combatre l’avorriment dels més petits. En aquest sentit, cada vegada més els experts alerten dels perills que pot tenir aquesta pràctica per entretenir els fills. Anna Ramis, mestra i pedagoga acaba d’engegar la campanya “De 0 a 3, pantalles res!” per evitar l´ús indegut de les tauletes i els mòbils. 
En declaracions al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, Anna Ramis es mostra preocupada “perquè cada vegada l´ús de dispositius mòbils comença més aviat”. Per aquest motiu, han posat en marxa aquesta campanya “perquè una criatura abans dels 3 anys no n’ha de fer res, d’una pantalla, el que necessita és bellugar-se, escoltar, moure’s, descobrir, necessita aprendre-ho tot”. Així doncs, adverteix que “l’error és que els nens acabin associant el fet de menjar amb l’ús d’una pantalla, o el moment d’anar a dormir amb tenir una pantalla al davant”. En aquest sentit, Ramis assegura que “un infant que es passi moltes hores davant del mòbil perd oportunitats de fer activitats vitals per a la seva salut”. A més, l’excessiva exposició a les pantalles en nens abans dels 3 anys també pot provocar lesions a la visió de la criatura i crear-li addiccions. Ramis remarca que “el principal problema és que el nen la faci servir sol”.
En un altre moment, la mare i mestra també reinvidica el poder dels mòbils, les tauletes, la televisió sempre que es facin servir en la mesura justa. La impulsora de la campanya recorda que “el millor que es pot fer amb els nens és fer això que es feia fins fa 9 anys, distreure’ls verbalitzant i fent servir les paraules” perquè els nens necessiten rebre aquest estímul. “Els nens ploren i s’enrabien perquè tenen poca mesura de control emocional”. En aquest sentit, quan una criatura fa una rebequeria, Ramis no és partidària de fer-nos valer del mòbil per calmar-la perquè “no l’ajudem a gestionar bé els seus sentiments i el mòbil és una anestèsia que funciona, en aquesta ocasió, com una fugida de la realitat".

Per a més informació, podeu adreçar-vos a Anna Ramis info@annaramis.cat. Escolta AQUÍ la conversa amb Anna Ramis, a A Primera Hora de Ràdio Estel

Més actualitat

SANITAT

SOCIETAT

L’Acra veu innecessari reintroduir la mascareta a les residències 

mascaretes a les residències

La patronal de residències recorda que posar la mascareta a les persones grans “no és fàcil”

18 octubre 2024

Redacció

CULTURA

MÚSICA

Roger Mas: "Estem més armats que no ens pensem. Hi ha país!"

Roger Mas i la Cobla Sant Jordi

El cantautor presenta el segon volum de la seva col·laboració amb la Cobla Sant Jordi

17 octubre 2024

Redacció

POLÍTICA

Carme Forcadell: “Estic treballant per recosir l'independentisme i ara caldrà recosir ERC” 

Carme Forcadell crisi a Esquerra Republicana

L'expresidenta del Parlament creu que la polèmica dels cartells és "una taca ètica" als més de 90 anys d'història "impol·luta" del partit

17 octubre 2024

Redacció