Evangèlicament significatius

Difícilment hi ha persones que diuen que no estan d’acord amb l’Evangeli. En ell hi troben una paraula coherent i plena d’esperança, un missatge encoratjador, quelcom que els arriba al cor, un punt de referència ple de contingut que genera estimació i confiança. El que proposa l’Evangeli ens fa de pont fins i tot amb no creients. Amb l’Evangeli estem davant d’un mitjà que ens pot ajudar a un col·loqui sincer i profitós amb qui cerca sincerament allò que és veritable, just, bell i bo.

Cartell de la Missió Metròpolis

Quan, en la Missió Metròpolis se’ns convida a proclamar i escoltar el primer i més antic evangeli, el de Marc, estem davant d’un repte que ens proposa sortir dels nostres caus per dirigir-nos personalment i en actitud missionera a algú que, encara que potser no ho manifesti, té set d’una paraula que li obri el cor a Déu i faci possible la seva trobada personal amb Jesucrist i, alhora, amb la comunitat dels qui creiem en Ell.

Quan he fet la invitació al final de la missa del diumenge, m’ha alegrat veure un bon grup de persones que acudien espontàniament a recollir el llibret de l’evangeli de Marc per fer aquest gest evangelitzador i anar a trobar algú a qui donar-lo a conèixer. És la valenta resposta al que Jesús ens diu que facem: «Aneu a tots els pobles i ensenyeu-los a guardar tot allò que us he manat.» La meravella d’aquesta acció és que ve recolzada per la confiança de saber del mateix Jesús: «Jo sóc amb vosaltres dia rere dia…»

Si ens decidim a fer-ho, la vida del cristià i de tota la comunitat es converteix en una «paràbola» que la gent entén. En veure com un bon grup d’adults —catecúmens— acullen l’Evangeli i escoltar d’ells mateixos la lliure decisió de seguir Jesús, estem contemplant com el Regne de Déu s’obre pas entre nosaltres.

Encara més, quan això s’expressa en el cor d’unes comunitats parroquials amb molts voluntaris de tota edat que s’esforcen en un treball solidari i es troben fent xarxa, són aquella «vinya» que el Senyor ha plantat i estima, i a poc a poc va donant els seus fruits. Si nosaltres, les sarments, restem ben unides al Cep que és Jesucrist, queda ben assegurada la bona denominació d’origen de tota l’espiritualitat i activitat que se’n segueix.

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe auxiliar de Barcelona

Català, , , , , , Permalink

Deixa un comentari