Brots de resurrecció

Jesucrist Ressuscitat transforma la vida de tots els qui creuen en ell, anima aquells que els costa de creure i crida a la fe els qui no creuen. És així que, quan ens venen els dubtes i s’estén el desànim, ell ens surt a l’encontre i espera la nostra acollida plena de confiança. Amb ell al costat nostre i vençuda la por, som capaços de suportar els dubtes que persisteixen i avançar amb l’ànim de superar-los. Qui sap si el dubte és símptoma d’inseguretat, de por, d’ignorància o, fins i tot, d’una pretensió individualista que no s’obre a Déu ni als altres.

«Quantes vegades se’ns presenta Jesús, ens parla i no el reconeixem! Aquest encontre adquireix tons de proximitat, els tons entranyables de l’amistat. Per això, a l’hora de correspondre-hi, necessitam els altres, el grup de creients, de la comunitat cristiana.»

«Quantes vegades se’ns presenta Jesús, ens parla i no el reconeixem! Aquest encontre adquireix tons de proximitat, els tons entranyables de l’amistat. Per això, a l’hora de correspondre-hi, necessitam els altres, el grup de creients, de la comunitat cristiana.»

Aquesta visió resulta raquítica i empobridora. Com sortir-ne? Hem de partir d’una actitud netament cristiana: la humilitat. Apropar-se a Jesús o, més ben dit, deixar que sigui ell el qui s’apropi, demana d’un mateix sentir-se necessitat d’ell, voler trobar-hi la raó de l’esperança que dona sentit a la vida, experimentar que Algú m’ha estimat primer i que ho sigui tot per a mi.

Fixem-nos en la reacció de Tomàs. Són així moltes de les nostres reaccions d’avui, no només de paraula, sinó de fets. Quantes vegades se’ns presenta Jesús, ens parla i no el reconeixem! Aquest encontre adquireix tons de proximitat, els tons entranyables de l’amistat. Per això, a l’hora de correspondre-hi, necessitam els altres, el grup de creients, de la comunitat cristiana. La humilitat amb la qual acceptam que el Senyor ens surt a l’encontre és el pas decisiu per al reconeixement creient que supera qualsevol dubte. Així, ens obrim a la necessitat de confiar.

El projecte cristià, nascut de la resurrecció del Senyor, és una proposta de fraternitat que cal assumir-la i fer-la vida en nosaltres. Si el temps de Quaresma va ser de preparació, ara, el de Pasqua és per viure’l intensament. «La resurrecció no és una cosa del passat —diu el papa Francesc—, comporta una força de vida que ha penetrat el món. On sembla que tot ha mort, a tot arreu tornen a aparèixer els brots de la resurrecció» (EG 276). Descobrim-los i fem-los rebrotar allà on més ho necessita el nostre poble.

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe auxiliar de Barcelona i
Administrador Apostòlic de Mallorca

Català, , , , , , , , Permalink

Comments are closed.