En cristià, quan sumem, multipliquem!

Això és així i els cristians no en tenim l’exclusiva, perquè tot intent de fer el bé, tot esforç de cooperació per aconseguir que aquest bé sigui per a tots, comú, tota aportació generosa per pal·liar situacions de desigualtat o d’injustícia, tot això és feina de qualsevol persona que té cor i estima, i sap que primer és l’altre que no pas un mateix.

«Festa del Corpus Christi, festa de la multiplicació de l’amor fins a l’infinit. Un testament, el de l’amor sense límit, perquè és el d’estimar tal com Jesús estima, la nostra preocupació diària per fer-ho realitat».

Això és Evangeli pur, encara que qui ho practica no se n’adoni del tot ni en tingui plena consciència. A nosaltres, els qui creiem en Jesús, ens toca dir-los: «No ets pas lluny del Regne de Déu!» (Mc 12,34). Per això, podem dir, des de la fe en Jesús, que quan sumem esforços, multipliquem resultats. Tenim la referència evident del miracle de la multiplicació dels pans i dels peixos, que ha comptat amb el gest caritatiu de compartir el que cadascú té. Aleshores, el miracle és possible!

Jesús ho ha dit molt clar: «Doneu-los menjar vosaltres mateixos!» (Mc 6,37). La multitud famolenca hi és. «Sortim, sortim a oferir a tothom la vida de Jesucrist» (EG 49), ens demana el papa Francesc, al mateix temps que ens fa veure que existeix un vincle inseparable entre la nostra fe i els pobres i ens exhorta a no deixar-los mai sols. «Som cridats —també ens diu Francesc— a descobrir Crist en ells, a prestar-los la nostra veu en les seves causes, però també a ser els seus amics, a escoltar-los, a interpretar-los i a recollir la misteriosa saviesa que Déu vol comunicar-nos a través d’ells» (EG 198).

Festa del Corpus Christi, festa de la multiplicació de l’amor fins a l’infinit. Un testament, el de l’amor sense límit, perquè és el d’estimar tal com Jesús estima, la nostra preocupació diària per fer-ho realitat. L’Eucaristia, el millor regal, ja que és Jesús en persona que es queda entre nosaltres i dins cadascú pel seu Esperit. «L’Eucaristia —diu el papa Francesc—, que si bé constitueix la plenitud de la vida sacramental, no és un premi per als perfectes sinó un generós remei i un aliment per als febles» (EG 47). A la taula de l’Eucaristia sempre hi ha un plat i un seient per a tu i per a mi. Jesús ens hi espera i la comunitat també. Si partim el pa i el repartim, viurem el goig del compartir.

Sebastià Taltavull
Bisbe de Mallorca

Català, , , , , , , , , , , , , , , Permalink

Comments are closed.