Renovar cada dia el nostre sí

Quan som convocats cada any a la Vetlla Pasqual i cada diumenge a l’Eucaristia, l’Església ens demana, en nom de Crist, si aquella llavor de la fe cristiana sembrada el dia del nostre baptisme ens interessa o no, i si som prou humils per donar un vot de confiança a Jesús que se’ns presenta viu com a Camí, Veritat i Vida, capaç de dir-nos: «No tingueu por!, jo sóc amb vosaltres cada dia!» Ell percep, juntament amb la nostra proximitat, l’adhesió, i ens demana a cadascú: «M’estimes?» Aleshores, la seva proposta és novament: «Segueix-me!»

Tanmateix, el Déu que es manifesta en Jesús segueix essent sovint desconegut quan l’actitud que ens mou és sols l’admiració d’un lideratge purament humà o la curiositat pels seus miracles. No és aquesta la relació que Jesús vol que establim amb ell. La mirada de Déu sobre cada home i cada dona, sobre cadascú de nosaltres, es fa recerca apassionant, com el pastor cerca l’ovella perduda, com el colom cerca el niu per donar l’escalf que comunicarà vida. Déu no pot sinó estimar.

Una vegada més la iniciativa és seva, ja que comença per sembrar en el nostre cor la invitació a una sincera i humil recerca, que s’esdevindrà presència afectiva. Podem dir amb certesa, amb la confiança que ens dóna la fe, que quan cerquem sincerament Déu i ho fem estimant, coneixent i seguint Jesús, és que ja l’hem trobat. Aquesta «experiència pasqual» la tenim al nostre abast cada vegada que experimentem que ens surt a l’encontre, com els apòstols el temps de Pasqua, ressuscitat. Per això, renovar el nostre «sí» al seu seguiment incondicional, en el cor de la comunitat cristiana, desvetlla un nou horitzó a la nostra vida i aquesta pren una orientació decisiva envers Déu, que és Amor.

Jesús ens coneix, sap ben bé tot el que succeeix dins nostre i no ens deixa, ens acompanya sempre obrint-nos al sentit de les Escriptures i partint per a nosaltres el pa de l’Eucaristia. Sap més bé que ningú el misteri d’amor i de confiança que s’ha operat a l’interior del qui l’ha cercat i s’ha deixat trobar per ell. Jesús en fa la millor valoració i ens desvetlla el secret: «Fill meu, filla meva, la teva fe t’ha salvat.» Hi ha hagut resposta, és Pasqua!

 

Sebastià Taltavull Anglada

Bisbe auxiliar de Barcelona

Català, , , , , , Permalink

Deixa un comentari