Jesús, referent fiable per a la humanitat

Els cristians proclamem que la raó de ser de les festes de Nadal i de tota festa cristiana està en Jesús. La més nova i millor notícia és que Déu s’ha fet home per ser company de ruta d’una humanitat que necessita tenir un referent fiable que li sigui costat per caminar amb confiança i esperança. Recuperar Jesús ens dona el goig de tenir-lo sempre al nostre costat, ell que ha dit «Jo seré amb vosaltres cada dia fins a la fi del món».

«La joia de l’Evangeli és per a tot el poble, no pot excloure ningú. Així ho anuncia l’àngel als pastors de Betlem: “No tingueu por, us anuncio una bona notícia que portarà a tot el poble una gran alegria” (Lc 2,10).»

Aneu a l’Evangeli i veureu que tot ell està ple de paraules de vida, d’amor, coratge i consol; si ho feu, haureu trobat Jesús! Pregueu, haureu trobat Jesús! Mirem-nos amb tendresa i ajudem-nos fent-nos servidors els uns dels altres, haurem trobat Jesús! D’ell, de Jesús, la Paraula que s’ha fet carn i habita entre nosaltres, traiem el missatge de Nadal, no fet de paraules buides ni de tradicions que han perdut les arrels, sinó de la llum d’una presència que ve a dir-nos «ja no sereu orfes».

«L’Evangeli —diu el papa Francesc— parla d’una llavor que un cop sembrada, creix per ella mateixa també quan el pagès dorm» (cf. Mc 4,26-29). L’Església ha d’acceptar aquesta llibertat inabastable de la Paraula, que és eficaç a la seva manera, i de formes molt diferents que solen superar les nostres previsions i trencar els nostres esquemes. La intimitat de l’Església amb Jesús és una intimitat itinerant… Fidel al model del Mestre, és vital que avui l’Església surti a anunciar l’Evangeli a tothom, en tots els llocs, en totes les ocasions, sense demora, sense fàstic i sense por. La joia de l’Evangeli és per a tot el poble, no pot excloure ningú. Així ho anuncia l’àngel als pastors de Betlem: «No tingueu por, us anuncio una bona notícia que portarà a tot el poble una gran alegria» (Lc 2,10).

És el naixement de Jesús! Déu entra en la nostra història i nosaltres en la seva, una única història de salvació. És el millor que ens hagi pogut passar. Aquests dies són per assaborir-ho i viure-ho. La nova icona del pessebre marca un estil diferent, el que Déu ha escollit per donar-se a conèixer a través seu i mostrar amb qui s’identifica. Va bé que la felicitat que proposa sigui la que ens desitgem.

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe de Mallorca

Català, , , , , , , , , , , , , , , , Permalink

Comments are closed.