«Atrauré tothom cap a mi»

És Jesús qui ho diu. Ho ha dit referint-se al moment en què serà enlairat a la creu perquè el contemplem en aquesta incomprensible situació i creguem que és justament aquesta la seva força d’atracció. Així ho vèiem el diumenge de Rams a la Sagrada Família després d’haver escoltat la lectura de la Passió segons sant Marc i fixant amb emoció els nostres ulls en el Crucificat que presideix la basílica de Gaudí. Vam admirar que amb un zoom instantani també ho fessin les càmeres de televisió. Era la resposta col·lectiva a la pregunta que demana pel secret de tant d’atractiu i que ens deia a cau d’orella: «No fixeu els ulls en ningú més que en Ell.»

Contemplar el rostre de Crist Fill, Sofrent i Ressuscitat en una única mirada és el que més equilibra la visió d’aquest Jesús fins al punt que un no creient arriba a dir: «És veritat, aquest home és el Fill de Déu!» L’atracció de Jesús ha tocat el cor d’algú que havia restat indiferent i ara, en la contemplació del qui ha estat enlairat, orienta vers Ell no sols la mirada sinó tota la seva vida. És el resultat de la trobada amb Jesús.

Si això és així, podem concloure que és la força de la Resurrecció la que fa que l’atracció de Jesús cap a ell sigui la font de la nostra transformació interior i l’impuls missioner per donar-lo a conèixer. Si Jesús ens atreu cap a ell no és per mantenir-nos immòbils sense fer res o tancats en unes devocions que ens deixen sentimentalment satisfets, sinó perquè estiguem disposats a donar la vida com ell i fer-nos així creïbles, impregnant d’Evangeli el nostre entorn. Aleshores, haurem evangelitzat de nou!

Benedicció de Diumenge de Rams del bisbe Sebastià Taltavull

El temps pasqual és el temps de la confiança, de la joia i de l’anunci, temps de la nostra encarnació en la «Galilea» de la diversitat cultural, presents a l’atri dels gentils on cada dia trobem noves oportunitats d’encontre amb el Ressuscitat pel sol fet de trobar-nos amb algú a qui podem acollir i estimar. Ells i elles tenen dret a sentir-se atrets per Jesucrist i convidats a viure’n les conseqüències. Tanmateix, som nosaltres, els creients, els qui hem de voler portar-los a Ell i dir-los «Mireu l’Anyell de Déu!» i donar així l’humil testimoni que «és Ell el qui ha de créixer i jo he de minvar». Només Ell pot atreure, però compta amb nosaltres perquè siguin molts els qui ho visquin amb goig.

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe auxiliar de Barcelona

Català, , , , , , , , Permalink

Deixa un comentari