La necessària cobertura

Acostumats a la fàcil comunicació mediàtica, ens sentim contrariats quan no hi ha connexió d’internet o el mòbil no compta amb prou cobertura. De nou la soledat ens envaeix i sembla com si fos impossible la relació humana. Som autèntics radars que necessiten rebre constants missatges i acumular més i més informació, encara que es corri sovint el risc de no poder digerir-ho tot ni assimilar-ho.

Quan la mirada es dirigeix només a l’exterior i no es busquen oportunitats de fixar-nos en l’orientació que marca la brúixola que portem a dintre, fàcilment ens decepcionem i la nostra vida perd el rumb. Això és encara més greu quan la situació de deriva es fa extensiva a l’ambient social, també prou vegades buit de valors directius i totalment sense cobertura, aquell clima favorable que ajuda a entendre, a dialogar, a respondre amb humanitat.

No fa massa, havent reflexionat sobre el compromís social dels cristians, uns joves em deien que s’havien alegrat molt d’haver sentit parlar de Jesús amb claredat i de l’Evangeli com a nou horitzó que dóna una dimensió decisiva a la vida. La seva reacció em parlava d’una set de sentit, d’una necessitat de sentir-se orientat i acompanyat per Algú que doni confiança i vagi obrint camins per aconseguir-la i contagiar-la.

Tanmateix, sempre hi ha qui ens demana com és que abans això de ser cristià era més fàcil. Pot ser un ambient més impregnat de religiositat podia semblar que donava més cobertura, però no sempre tampoc l’assegurava. Avui s’ha de ser més valent, més coherent, més donat a la fidelitat de compromisos de per vida i deixar-se guiar.

Per això, comptar amb Jesús, la connexió és segura perquè amb Ell arribem a Déu, a qui anomena el seu Pare i el nostre Pare, per fer-nos veure el valor infinit de la fe. Quan no falla donant-nos el seu Esperit, que estarà sempre amb i en nosaltres, ens regala una cobertura que assegura una relació interpersonal amb Ell i entre nosaltres que mai no hauríem pogut imaginar.La Paraula, la pregària, els sagraments, l’exercici de la caritat i la solidaritat són el mitjà a través del qual ho verifiquem. Es tracta d’estar-hi oberts i atents.

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe auxiliar de Barcelona

Català, , , , , , , Permalink

Deixa un comentari