L’estil dels amics de Jesús

La idea prové dels joves. El moment de la Confirmació esdevé molt significatiu quan la possibilitat de trobar-se amb Jesús és un dels desigs més esmentats i comentats. Quedo admirat de la sinceritat i la valentia dels qui ho manifesten i de l’ardor amb què expliquen haver descobert Jesús, amic i proper a les seves inquietuds. Més encara, amb visió de futur i a pesar de les dificultats, troben que el seu estil de vida és el que realment els pot fer feliços.

Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona, amb un grup de joves confirmats

Tanmateix, hi ha qui es pregunta on són els joves? La resposta és possible quan es constata una presència que ve acompanyada d’un procés de temps, d’un contacte assidu amb la comunitat cristiana que els ha acollit, d’unes famílies que els ajuden fent-se també elles presents, o d’altres que respecten la decisió que els joves prenen. La veritat és que, en gran o petit nombre, cada comunitat fa l’esforç de fer un seguiment d’aquells que hi són des de sempre, dels que hi tornen, o d’aquells altres que hi apareixen de nou perquè algú, apropant-se a ells, els ha convidat.

Fa molt pocs dies uns joves manifestaven la seva alegria «per la decisió de seguir Jesús, d’arribar a viure una vertadera amistat amb Ell i rebre —així ho deien— la plenitud del seu Esperit pel sagrament de la Confirmació». Uns altres volien rebre l’Esperit «per poder ser més valents, més constants, més profunds, més alegres, més pacífics seguint l’estil de vida de Jesús». Un camí ple d’entusiasme i que també es presentava ple de sorpreses, però amb moltes ganes de fer-lo junts.

«Amistat» amb Jesús i «estil de vida» com Jesús. Un full de ruta ben complert i que és una bona proposta per entendre què vol dir avui ser cristià. Quan són els joves els qui ho diuen, podem estar segurs que quelcom nou s’està projectant en el seu interior, quelcom que ens demana que no els deixem sols, que els fem costat en tot moment.

Si volem ser un referent vàlid per a ells, els adults tenim el repte de ser els primers testimonis d’aquesta «amistat» amb Jesús i coherents amb el seu «estil» de viure, tal com ens ho proposa l’Evangeli.

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe auxiliar de Barcelona

Català, , , , , , , , , Permalink

Deixa un comentari