«Ell ha de créixer i jo he de minvar» (Jn 3,30)

És la lectura creient que m’inspira un Papa que declara amb netedat i fermesa la seva renúncia. El gest avala les paraules i el testimoni humil que fa creïble l’Evangeli. L’orientació de la seva vida i la tònica del seu magisteri ha estat dir-nos sempre amb la paraula i l’exemple que el més important que ens pot succeir és l’encontre amb Jesús. Ell en el centre, Ell en la confluència de tot. El seu testimoni de fe és creure en la força de l’amor i dir: «Hem cregut en l’amor de Déu: així el cristià pot expressar l’opció fonamental de la seva vida. No es comença a ser cristià per una decisió ètica o per una gran idea, sinó per una trobada amb un esdeveniment, amb una Persona, que dóna un nou horitzó a la vida, i amb això, la direcció decisiva» (Deus caritas est, 1).

Benet XVI

Deixar que Déu ocupi el primer lloc en la vida és deixar que sigui l’amor el qui triomfi per damunt de tot. Benet XVI ens ho ha deixat ben clar amb paraules i fets. Ens acaba de dir no fa gaire, en el seu missatge de Quaresma, que el retorn a Déu és possible perquè hi ha una força que prové de Déu mateix, que és la seva misericòrdia. En aquest sentit, ens fa una crida per tal que ens disposem a actuar sobre el propi cor, sobre la pròpia consciència i sobre les pròpies limitacions, deixant que sigui el Senyor el qui ens transformi, ens renovi i ens converteixi.

Ja des d’un primer moment, ens ho va fer saber en anunciar la celebració d’un Any de la Fe. Les seves primeres paraules demanaven fidelitat a un camí que ha començat amb el baptisme. «La porta de la fe, que introdueix a la vida de comunió amb Déu i permet l’entrada a la seva Església, està sempre oberta per a nosaltres. És possible travessar aquest llindar quan la Paraula de Déu s’anuncia i el cor es deixa modelar per la gràcia que transforma» (Porta fidei, 1). Deixar-se modelar per aquesta gràcia que transforma és el que ha portat el Sant Pare a donar-nos exemple de coherència i fidelitat, una prova de la fortalesa d’aquell qui l’experimenta en el cor de la seva feblesa. Un gest d’amor al Senyor, a l’Església i a la humanitat.

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe auxiliar de Barcelona

Català, , , , , , , , , , , Permalink

Deixa un comentari