En directe

El Matí a Ràdio Estel

Llevat dins la pasta

amb el Secretariat interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya

Pòdcast

Podcast per explicar la realitat, les experiències i les vivències a l´entorn de la Pastoral Obrera i el món del treball.

Volem que en aquest espai ressonin experiències vitals amb les quals ens podem identificar. I donar veu a realitats de treball, socials, polítiques... De la vida en comú, per tal que ens interpel·lin i ens ajudin a obrir l'oïda i ampliar la mirada. I que ens estimulin en la nostra missió i acció de transformar el món amb aquest estil del ferment evangèlic: el del llevat dins la pasta.

Ideat i impulsat pel Secretariat interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

20 novembre

- Capítol 124.

Manifestació contra la Copa Amèrica.

Manifestació contra la Copa Amèrica. Contra la gentrificació que acaba desnonant els nostres veïns i veïnes dels barris de Barcelona. Que els expulsa de casa seva, que els redueix a compartir pisos dividits en habitacions com si fossin cel·les. Parlarem amb el periodista Jesús Rodríguez. 

Més informació

0:00 / 0:00

13 novembre

- Capítol 123.

Brigades Internacionals de Pau

La Jurisdicció Especial per la Pau a Colòmbia no pot investigar ni jutjar l’expresident Álvaro Uribe per mandat constitucional. A Guatemala els processos de justícia en contra d’alts comandaments estan en risc de quedar sense sentència per la cooptació del sistema judicial.
Tres membres implicats directament en els judicis a màxims responsables d’aquests crims són a Barcelona en el marc de la gira europea sobre Justícia Transicional organitzada per les Brigades Internacionals de Pau (PBI). I els entrevistem aquí al Llevat dins la pasta i en el marc d’una setmana que va néixer amb la jornada de pregària i dejuni per la pau a què el papa Francesc ens convocava.

Més informació

0:00 / 0:00

6 novembre

- Capítol 122.

La nostra història, la meva joia

Va tenir lloc al Seminari Conciliar de Barcelona la presentació del llibre titulat 'La nostra història, la meva joia', publicat pel Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona.
Parlem amb Josep Hortet Gausachs és l’autor d’aquest llibre de memòries que reflecteix el seu intens recorregut vital i espiritual. Amb més de vuitanta anys d’experiències, el llibre no només és una autobiografia, sinó també un homenatge a les persones i comunitats amb les quals ha compartit camí.

Més informació

0:00 / 0:00

30 octubre

- Capítol 121.

Seminari i l'assemblea anual del Moviment de Treballadors Cristians d'Europa

Del 19 al 22 de setembre es va celebrar a Múnic el Seminari i l'assemblea anual del Moviment de Treballadors Cristians d'Europa. El tema del seminari va ser "Igual remuneració per igual treball" i es va reflexionar sobre la bretxa que existeix entre homes i dones en l'aspecte salarial, les seves causes i conseqüències.
Al Llevat dins la pasta volem parlar d'aquesta qüestió amb la nova copresidenta d'aquest moviment, Anna Luque Martos, i el consiliari sortint, Josep Jiménez Montejo.

Més informació

0:00 / 0:00

23 octubre

- Capítol 120.

Faz3a, una iniciativa palestina de no violencia

Caminem cap al 13è mes de genocidi a Terra Santa. Ens calen reflexions i accions que trenquin tanta deshumanització. Faz3a ens recorda Gaza. Faz3a és una expressió col·loquial que expressa suport, reforç, rescat en ajuda d'algú en moments de necessitat. És també el nom que rep una iniciativa palestina noviolenta en la qual hi ha intervenció civil internacional.
Per explicar-nos tot plegat avui al Llevat dins la pasta entrevistem un veterà aprenent de noviolėncia: Martí Olivella Solé.

Més informació

0:00 / 0:00

16 octubre

- Capítol 119.

Fundació Pere Casaldàliga

El passat 8 d’agost va fer 4 anys que va traspassar -amb 92 anys- el bisbe Pere Casaldàliga. Fill de Balsareny, va ser claretià i va viure al Brasil, essent ordenat bisbe de la Prelatura territori de Sao Felix d’Araguaia. La seva vida i les seves causes -com ell deia- han corprès cristians (i no cristians!), al llarg de la seva vida i també després del seu traspàs.
Per parlar una mica del seu llegat en l’actualitat, avui entrevistem la Glòria Casaldàliga que és neboda del bisbe Pere i presidenta de la Fundació que porta el seu nom.

Més informació

0:00 / 0:00

9 octubre

- Capítol 118.

Coneixem la tasca de Forum-Grama

Als mitjans de comunicació convencionals es troba a faltar un periodisme proper als problemes i les lluites de la classe treballadora, a les preocupacions de la ciutadania més senzilla, a la història que ens defineix i explica… Però trobem algunes excepcions, en el periodisme local i comarcal, per exemple, com el que fan a Fòrum-Grama, publicació de Santa Coloma de Gramenet que va inspirar el capellà Jaume Sayrach.
Per parlar de Fòrum-Grama i de Jaume Sayrach, comptem en el nostre espai amb Odei Antxustegi-Etxearte, periodista i coordinadora a Fòrum-Grama i amb Agustina Rico, escriptora, catedràtica de llengua catalana i responsable d’activitats culturals a Fòrum-Grama.

Més informació

0:00 / 0:00

2 octubre

- Capítol 117.

125 anys de cooperativisme català

El cooperativisme català organitzat ha arribat als 125 anys. Volem aprofundir en aquest model empresarial de la mà del Guillem Llorens Gragera, president de la Confederació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Més informació

0:00 / 0:00

25 setembre

- Capítol 116.

Taula Catalana pels Drets Humans i la Pau a l’Amèrica Central

En l’espai d’avui ens fixarem en les violències de caire dictatorial. El 5 de setembre, 135 personas opositores van ser excarcerades a Nicaragua i enviades a Guatemala.
Recollim els testimonis d'Alicia Rodríguez Martin, membre d’aquesta associació de cooperació internacional solidària i impulsora de la Taula. També comptem amb la psicòloga i defensora de drets humans nicaragüenca Tamara Patricia Morazán.

Més informació

0:00 / 0:00

18 setembre

- Capítol 115.

“Lliures de pobresa, exclusió i de desigualtats”

“Lliures de pobresa, exclusió i de desigualtats” és el títol extens del més conegut com a Projecte Lliures d’Òmnium Cultural, ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) i Coop57. Aquest projecte va néixer l’hivern de 2015, com a conseqüència de les funestes conseqüències socials de la crisi de 2008, amb l’objectiu d’acompanyar projectes, transformadors i emancipadors, que actuen contra la pobresa en territoris concrets.
Per parlar de l’entrellat del Projecte Lliures ho fem amb la seva coordinadora, Clara Sánchez.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data