En directe

Vespres

Supernova

amb Joan Anton Català

Secció

Amants de l'astronomia, acabeu de trobar el vostre pòdcast estrella! L'astrofísic, químic, quàntic i divulgador científic, Joan Anton Català, ens explica els perquès de les preguntes de l'univers i desmunta els mites més comuns.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

29 octubre

La pluja als planetes

Vidre, ferro fos, diamants, àcid sulfúric, safirs... Així és la pluja a diferents planetes del sistema solar. Ens ho explica l'astrofísic i divulgador científic, Joan Anton Català.

Més informació

0:00 / 0:00

22 octubre

L'ADN, la molècula de la vida

L'ADN és el component més essencial per a la vida en aquest planeta. És la molècula que li diu a les cèl·lules com funcionar i que transmet la informació genètica a la descendència de qualsevol organisme viu. En parlem amb el divulgador científic Joan Anton Català.

Més informació

0:00 / 0:00

15 octubre

El cometa del segle i les aurores

El darrer episodi d'aurores a Catalunya, l'espectacular retorn a la base del propulsor del coet Starship d'Elon Musk i el cometa del segle són alguns dels fenòmens astronòmics que comentem amb l'astrofísic i divulgador científic Joan Anton Català.

Més informació

0:00 / 0:00

8 octubre

Curiositats sobre el Big Bang

Un dels grans misteris de la ciència és descobrir què va passar en els segons previs al Big Bang, la gran explosió que hauria originat l'univers. El divulgador científic Joan Anton Català ens explica algunes de les curiositats que envolten aquesta cita científica com per exemple per què l'univers és negre, com és que s'expandeix i d'on sorgeix el nom.

Més informació

0:00 / 0:00

1 octubre

Les extincions massives

De la mà del nostre divulgador científic i químic quàntic Joan Anton Català, descobrim les principals extincions massives que s'han produït, al nostre planeta, al llarg de la història. I atenció perquè aquests esdeveniments han sigut imprescindibles per recuperar la vida més diversa i millor adaptada.

Més informació

0:00 / 0:00

17 setembre

Els extremòfils, organismes extraordinaris

Existeixen uns organismes vius que són capaços de viure en condicions extremes on l'ésser humà i qualsevol altre animal no podria fer-ho. Es tracta dels extremòfils i en trobem dins i fora del nostre planeta. Ens ho explica el divulgador científic i químic quàntic Joan Anton Català.

Més informació

0:00 / 0:00

10 setembre

El "serial" espacial Starliner

Coneixem l'última hora del serial espacial Starliner, la nau i la missió que s'ha convertit en un autèntic mal de cap per a la NASA i, sobretot, per a Boeing, i que ha obligat als dos astronautes de la nau a instal·lar-se a l'Estació Espacial Internacional fins al pròxim febrer. En parlem amb l'astrofísic i químic quàntic Joan Anton Català.

Més informació

0:00 / 0:00

16 juliol

Animals que van viatjar a l'espai

La gossa Laika, el ximpanzè Ham, la gata Félicette... Abans que l'ésser humà viatgés a l'espai, diferents països van fer llançaments de prova amb animals. Coneixem avui la història d'alguns d'aquests animals que van viatjar a l'espai de la mà de l'astrofísic i divulgador científic Joan Anton Català.

Més informació

0:00 / 0:00

9 juliol

Europa recupera la sobirania espacial

Europa recupera la sobirania espacial. En aquests moments, l'espai s'ha convertit en un escenari de geopolítica molt important. És per això que el continent europeu té previstes diverses missions com l'Ariane 6 per no haver de dependre dels llançaments americans o, fins i tot, russos. Ens ho explica l'astrofísic i divulgador científic Joan Anton Català.

Més informació

0:00 / 0:00

2 juliol

Oumuamua, el primer objecte instel·lestelar

Oumuamua. Així es diu el primer objecte interestel·lar que es va descobrir l'any 2017 i que va despertar un munt de teories. Algunes, també, de civilitzacions llunyanes. Ens les explica l'astrofísic i divulgador científic Joan Anton Català.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data